بلوتوث - Bluetooth
نوشته شده به وسیله ی محمد ک در تاریخ 89/1/8:: 12:29 صبح
سئوالی که ذهن بسیاری از ما را گاهی به خود مشغول میکنه اینه که بلوتوث چیه؟
چنینن اسمی برای یک تکنولوژی قرن بیست و یکم خیلی عجیبه. اگر یک مقدار کنجکاو باشید و در مورد این اسم کمی تحقیق کنید متوجه میشید که نام یکی از پادشاهان دانمارکی Harold Bluetooth بوده .حالا چه ربطی بین این پادشاه و تکنولوژی امروز بوده؟
هارولد بلوتوث تلاش بسیاری کرد تا جنگهای قبیله ای زمان خودش را خاتمه بده و تونست که قبیله ها را با هم متحد کنه و از آنجا که ایده تکنولوژی بلوتوث ارتباط و اتحاد بین دستگاههای مختلف می باشد از اسم این پادشاه دانمارکی برای نامگذاری این سیستم استفاده شد.بلوتوث روشی هست که به وسیله اون ما توانایی ارتباط بین وسایل مختلف را پیدا میکنیم بدون اینکه از سیم استفاده کنیم.
. بلوتوث توسط شرکت اریکسون به بازار معرفی شد و پس از آن شرکتهای IBM و Intel نیز در ادامه راه بر روی این سیستم سرمایه گذاری نمودند و از آن در دستگاههای تولیدی خودشون استفاده کردند این مسئله در سال 1999 اتفاق افتاد. بیشترین استفاده از بلوتوث در موبایل ها بوده و معیاری برای برتری گوشی ها به شمار میرود. در حقیقت بلوتوث سیگنالهای بسیار کم قدرت رادیویی هستند که دارای برد بسیار محدودی می باشند. بر خلاف سیستمهایی که برای ارتباط از سیم استفاده میکنند و نگرانی زیادی بابت امنیت در مورد آنها وجود دارد سیستم بلوتوث بسیار امن و مطمئن می باشد و از زمان فرستادن این امواج هیچگونه نگرانی بابت امنیت امواج منتشر شده وجود ندارد.امروزه دستگاههای مختلفی از بلوتوث استفاده میکنند که تعدادی از انها به شرح زیر هستند:
گوشی های موبایل
PDA (Personal Digital Assistants)
کامپیوترهای قابل حمل و رومیزی
پرینترها
دوربین های دیجیتال
کنترل های از راه دور که با سیستم IR(infrared) کار میکنند
اتومبیل ها
برخی از شرکتهای سازنده ماشین نظیر "بی ام و" و" آکورا" در حال استفاده از این سیستم برای کنترل گوشی های موبایل بر روی ماشینهای ساخته شده خود هستند و بعضی دیگر نیز برای شما امکان نصب بلوتوث درون ماشین را فراهم میکنند.
برد بلوتوث به 1 کیلو متر افزایش می یابد!
شرکت Ezurio که تولید کننده لوازم جانبی الکترونیکی است ماژول بلوتوث جدیدی را با برد 1 کیلومتر تولید کرده است.
مدتها بود که بسیاری از کاربران موبایل از برد کم بلوتوث رنج میبرند و بخصوص برای انتقال برخی برنامه ها به برد بیشتری نیاز داشتند.هر چند برد 1000متر خیلی بیشتر از نیاز کاربران است ولی در مورد استفاده درون ساختمانها قابلیت ماندگاری زیادی دارد و با تغیر مکان مثلا از محل کار به رستوران ، ارتباط قطع نمی شود.
بلوتوث بیشتر درون ساختمانها و خانه ها استفاده میشود که در این محیط ها شرایط محیطی مرتبا تغییر کرده و سیگنالها توسط امواج رادیویی و انعکاس آنها تضعیف میشوند ولی با این برد زیاد این تاثیرات منفی روی برد ارتباط زیاد چشمگیر نخواهد بود و باعث قطع ارتباط نخواهد شد .
کلمات کلیدی : Bluetooth، شبکه، بی سیم، بلوتوث